Miten verkostumista voisi tehostaa opettajien, opiskelijoiden ja työnantajien välillä?

Verkostoitunut opettaja. Erilaisia tapoja verkostoitua. (Jani)

6 kommenttia:

  1. Verkostojen luominen on tärkeä asia tämän päivän yhteiskunnassa. Oppilaitokset voivat järjestää tilaisuuksia, joihin osallistuu sekä opettajat, opiskelijat ja alueen yritykset.
    Lisäksi erilaisissa projekteissa, joihin osallistuu opettajien ja opiskelijoiden lisäksi yrityksiä, saadaan hyvä ja aito kontakti.

    VastaaPoista
  2. Verkostoitumista voidaan tehostaa erilaisilla yhteisillä tapaamisilla, jotka mahdollistavat yksilöiden (opettajien ja opiskelijoiden) ja yritysten välisen kontaktin. Kontaktista voi muodostua suurempi tuttavuus tai parhaimmassa tapauksessa jopa kumppanuus.

    Näiden tapaamisten eivät aina tarvitse olla messutyyppisiä joukkokokoontumisia vaan tähän pitäisi mielestäni käyttää hyväksi jo olemassa olevaa nettiä. Luomalla sinne sellainen portaali, jonne erilaiset saman alan henkilöt ja yritykset voivat rekisteröityä käyttäjiksi sekä jakaa omaa tietoa sekä myös pyytää ottamaan yhteyttä esim. jonkin projektin merkeissä, jolloin tarvitaan "asiantuntija" näkemystä.

    Tällainen yhteistyö voi muuttua hedelmälliseksi sekä tarjota työtä yksilölle ja yritys saa uuden henkilön potentiaalia käyttöönsä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haluan vielä kertoa autenttisen eli todenperäisen yhteistyökuvion. Aikoinaan maatalouslautakunta teki retken Päytyän kunnan ystävyyskaupunkiin Böideen Viroon. Tutustuimme paikalliseen maatalousväestöön ja - hallintoon. Reissun seurauksena järjestimme Pöytyällä maatalouskoneiden vientiä Böideen ja saimme maatalouslomittajia Virosta.
      Toisena verkostoitumisen keissinä voidaan pitää maaseutumessuja, joita maatalouslautakunta järjesti kahtena vuonna Pöytyällä. Teimme yhteistyötä maataloustuottajien ja alueen yrittäjien kanssa ja saimme paljon kuntamme ulkopuolistakin yleisöä messuille. Yrittäjät myivät tuotteitaan, pidimme huutokaupan ja tarjolla oli palvipossua. Messut pidettiin maaliskuulla keväällä. Näin tehtiin paikallista yrittämistä tutuksi, saimme paikalle tiedotusvälineitäkin ja loimme yhteistyöverkostoja yrittäjien välille, kuin halinnon ja yrittäjien välille.
      - Pirkko

      Poista
  3. Janin kommenteissa tuli hyvin esille joukkotapahtumat ja erilaiset alakohtaiset portaalit. Portaalit voisivat olla esimerkiksi koulutusaloittain, teollisuusaloittain tms. ja näiden yhteydessä myös oppilaitokset mukana. Ajatus on hieman sekavasti ilmaistu, mutta verkon dialogiin osallistuminen pitäisi olla myös rajoja rikkovaa, ei tarkoin rajattua. Näin saataisiin mahdollisesti myös uudet innovaatiot ja yhteistyömahdollisuudet paremmin hyödynnettyä.

    Hanna

    VastaaPoista
  4. YHTEENVETO:

    Verkostojen luominen on tärkeä asia tämän päivän yhteiskunnassa. Oppilaitokset voivat järjestää tilaisuuksia, joihin osallistuu sekä opettajat, opiskelijat ja alueen yritykset. Näistä kontakteista voi muodostua suurempi tuttavuus tai parhaimmassa tapauksessa jopa kumppanuus. Näiden tapaamisten eivät aina tarvitse olla messutyyppisiä joukkokokoontumisia vaan tähän pitäisi mielestäni käyttää hyväksi jo olemassa olevaa nettiä. Luomalla sinne sellainen portaali, jonne erilaiset saman alan henkilöt ja yritykset voivat rekisteröityä käyttäjiksi sekä jakaa omaa tietoa sekä myös pyytää ottamaan yhteyttä esim. jonkin projektin merkeissä, jolloin tarvitaan "asiantuntija" näkemystä. Yksi tällainen tapa on avoin kehitys, jolla tarkoitetaan verkossa raportoitavaa tutkimustyötä, joka on avointa kaikille tai ainakin rekisteröityneille henkilöille. Avoimen kehityksen voima perustuu siihen, että ongelmia ratkotaan isolla joukolla. Lisäksi erilaisissa projekteissa, joihin osallistuu opettajien ja opiskelijoiden lisäksi yrityksiä, saadaan hyvä ja aito kontakti.

    VastaaPoista
  5. Hyvä, juuri tällaista konkreettista odotetaan! Toimenpiteitä, kumppaneita, ruohonjuuritasoa.

    VastaaPoista